SET MENGANDUNG SHAKLEE TRIMESTER 1 PERTAMA CADANGAN PENGEDAR SAH

SET MENGANDUNG SHAKLEE TRIMESTER PERTAMA, KEDUA & KETIGA CADANGAN PENGEDAR SAH

Assalammualaikum dan salam sejahtera bakal-bakal ibu.
.

Terima kasih saya ucapkan kepada puan kerana sudi mengunjungi blog ini. Semoga artikel yang bermanfaat di blog ini memberikan kebaikan kepada anda. Syukran.
.
Set mengandung shaklee 2017
.
Hari ni Mazni nak kongsikan dengan sahabat sahabat semua, Set mengandung shaklee trimester pertama & seterusnya.
.
set mengandung shaklee trimester 1 2 3 pertama
.
Maknanya untuk usia kandungan 1 ke 3 kawan-kawan yang dah mengandung, tak lama lagi nak jadi ibu. 
.
Untuk yang first baby mesti seronok dan teruja kan. Tapi dalam kegembiraan mengendong baby dalam perut tu, ibu-ibu mesti alami macam-macam masalahkan? 
.

Macam-macam pengalaman kawan-kawan Mazni yang pregnant, ada yang 'mabuk-mabuk' teruk sangat, sampai kena duduk kat hospital lah. 
.
Ada pulak yang stress, penat dengan macam-macam kerja nak buat. Kerja kat pejabat dan rumah sama banyak, kesian Mazni tengok terkejar-kejar dibuatnya.
.
Kalau mommies semua nak tahu Tanda tanda awal kehamilan, boleh baca disini
.

Seorang ibu mengandung secara amnya perlu mengambil bijirin dan sayuran hijau yang banyak untuk memenuhi keperluan asid folic dan protein serta karbohidrat untuk tenaga.



Kekurangan zat akan menyebabkan Ibu Hamil mendapat masalah anemia yang boleh mengancam kesihatan.

set mengandung shaklee trimester pertama


Apakah cabaran lazim dialami oleh Ibu Hamil?

Kehamilan adalah satu proses yang panjang dan mencabar terutama buat ibu yang baru pertama kali Mengandung


Cabaran yang dihadapi ibu dalam proses untuk membesarkan janin dalam kandungan adakalanya amat menduga emosi dan juga kekuatan fizikal.
- Alahan Teruk
- Morning Sickness
- Tak boleh makan atau tiada selera makan
- Muntah dan Loya
- Anemia = Berbahaya jika tidak ditangani, boleh menyebabkan tumpah darah  semasa bersalin.
- Keletihan dan rasa malas
- Mood swing

Biasanya ibu hamil mengalami simptom Kehamilan yang boleh mengganggu aktiviti rutin harian. Jangan risau, keadaan tersebut hanya sementara.

Simptom Kehamilan boleh diatasi dengan pengambilan nutrisi yang diperlukan dan cara yang betul.Selain itu, rehat yang secukupnya dan sokongan yang kuat daripada suami juga amat diperlukan

     Macam-macam persoalan ibu-ibu hamil tengah  bersarang dalam kepala tu...
SET MENGANDUNG SHAKLEE TRIMESTER 2
Jangan pening-pening kepala ibu-ibu hamil yang comel...Semua persoalan ini akan terjawab jugak...
   
Soalan 1
Apakah zat nutrisi yang penting untuk pertumbuhan bayi?
- Zat Nutrisi yang penting bagi pertumbuhan bayi adalah Protein,Omega 3,    Acid Folic,



Soalan 2
Boleh ke ibu hamil dapat nutrisi yang secukupnya sepanjang kehamilan?
Ibu hamil boleh dapat nutrisi yang secukupnya sepanjang kehamilan dengan pengambilan makanan yang seimbang serta disamping mengambil vitamin yang diperlukan.



Soalan 3
Apakah kebaikan & keistimewa Set mengandung Shaklee?
Kebaikan & keistimewa Review Set Mengandung Shaklee adalah semulajadi, tiada pengawet dan 100% menepati keperluan ibu hamil.

Antara keistimewaan Set Mengandung Shaklee
SET KEHAMILAN SHAKLEE TRIMESTER 1
   Untuk kandungan 1 - 3 bulan
   1.Vitalea (multivitamin dengan zat besi)
   2.B Complex (asid folik)
   3.Vitamin C 
   4.Ostematrix (pil kalsium)



Untuk kandungan 4 - 9 bulan

  1.Vitalea (multivitamin dengan zat besi)
  2.B Complex (asid folik)
  3.Vitamin C 
  4.Ostematrix (pil kalsium)
  5.Omega Guard



untuk nak lebih bertenaga ambil ESP untuk membantu penyerapan semua zat...Memang BEST sangat........
    
Jom kita baca sikit keistimewaan dan kebaikan  bagi setiap vitamin tersebut.....
SET SHAKLEE UNTUK MENGANDUNGSET SHAKLEE UNTUK KEHAMILAN TRIMESTER 1




1.Vitalea (multivitamin dengan zat besi)

SET SHAKLEE UNTUK IBU MENGANDUNG



 - Di dalamnya kaya dengan iron (zat besi) dimana jika ibu ada masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia. 


- Anemia ini merbahaya kepada anak dan ibu kektika bersalin kelak.



- Oleh itu, pengambilan mulivitamin amat penting semasa mengandung.



- Vitalea adalah produk wajib dalam set kehamilan shaklee trimester 1 2 dan 3 . Dan juga dalam set berpantang shaklee


2.B Complex  (asid folik)

SET SHAKLEE UNTUK KEHAMILAN



- B Complex Shaklee ini unik kerana ia telah lengkap dengan asid folik dan juga 8 kumpulan B



Asid folik sangat penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya 'spina bifida'.



Ibu mengandung memerlukan sekurang-kurangnnya 200@400 mcg (1@2biji)  asid folik sehari.



3.Vitamin C
SET IBU HAMIL SHAKLEE
Membantu dalam proses pembinaan kolagen, menguatkan sel-sel tisu dalam badan.



Meningkatkan sistem pertahanan dan membantu dalam penghadaman bagi ibu-ibu mengandung.



Vitamin C juga meningkatkan kadar serapan zat besi untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah.



4.Ostematrix (pil kalsium)
SET HAMIL SHAKLEE
Membantu bayi untuk mendapat tulang dan gigi yang sihat tanpa menganggu kalsium untuk keperluan tubuh si ibu.


Ia juga membaiki rangsangan urat saraf, mengelakkan kekejangan otot bagi ibu-ibu mengandung.



Kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.




5.Omega Guard


SET UNTUK IBU HAMIL

- Minyak ikan tulen sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan.


- Omega Guard mengandungi DHA dan EPA yang sangat penting untuk pembentukan otak dan mata bayi.



- Manakala untuk ibu pula, ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan.




6.ESP (Protein)
BERAPA HARGA SET IBU HAMIL SHAKLEE
ESP memberi tenaga ibu mengandung, di mana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk.



Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat serta untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit.



Membantu ,membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi.



Keperluan protein ini semakin penting ketika memasuki trimester ke 3 bagi membantu pertumbuhan plasenta dan penghasilan susu.




Soalan 4

Berminat nak Set Mengandung Shaklee, tapi macamaner nak dapat?



Antara cara-cara untuk mendapatkan Set Mengandung Shaklee daripada Mazni ialah:

- Daftar Ahli dengan Mazni, secara automatiknya akan dapat harga diskaun bagi Set Mengandung Shaklee. Kawan-kawan juga boleh merasai kebaikan set ini dan dapat 'share' dengan orang lain.
- Mazni adalah Pengedar Sah Shaklee terdekat dengan ID 963860 Mazniza bt mustapa.

Ada sebarang pertanyaan boleh SMS/PM/Whatsupp Mazni          0192653791

- email : maznizaazmi@gmail.com / fb: Mazni Azmi

      
      
    Senang je kan nak mendapat Set Mengandung Shaklee ni. Bagi yang ada isteri, kawan-kawan, adik-beradik atau saudara yang tengah mengandung, elok syorkan set ini, Dah ramai yang mencubanya..semuanya jawapan yang positif je dan best sangat. 

PENGEDAR SHAKLEE KUALA LUMPUR




    Kepada ibu-ibu hamil, pujuklah Encik Suami belikan Set Mengandung Shaklee ini..Memang sangat berbaloi dan tak rugi ambil tau..Biarlah kita melabur wang yang lebih untuk kesihatan diri dan baby kita..Kalau ibu sihat & ceria...baby pun comel, sukati dan sihat jer....

    
    Terima kasih kerana membaca artikel yang sangat bermanfaat terutama kepada ibu-ibu mengandung... 
    

    
    


4 Responses to "SET MENGANDUNG SHAKLEE TRIMESTER 1 PERTAMA CADANGAN PENGEDAR SAH"

  1. Saya nak cuba set mengandung shaklee trimester 2. Macam mana cara beli dan berapa harganya?

    BalasPadam
  2. Saya baru hamil anak pertama. Doktor bafu sahkan saya hamil 4 minggu

    Boleh cadangkan set ibu mengandung shaklee trimester pertama yang betul.

    Saya tak tahan loya dan alahan hamil ni

    BalasPadam
  3. saya ambil viatmin c & ostematrix time pregnant..mmg terbaik...

    BalasPadam

⛔⛔TERIMA KASIH KERANA MENINGGALKAN KOMEN ⛔⛔

🌼🌺🌸 Maznee memang rajin membalas komen bonda semua. πŸ˜‰ Insyaallah akan lawati blog cik puan & bonda semula.🌸🌺🌼
.
Selamat bersilaturahim πŸŒ„